درس‌های معلق بابِل

 

 

 

 

درس‌های

 

        معلق بابِل

 
 
 
 
 

محتوای درسی فردا چطور تولید و به روزرسانی می‌شود؟

ما باور داریم که در دوره‌ای که زندگی می‌کنیم، کلی منبع هست که هر کسی با هر قابلیت و سلیقه‌ و علاقه‌ای می‌توانند از آن‌ها استفاده کند و عمیق و مؤثر یاد بگیرد. برای لذت بردن از آن یادگیری تنها کاری که لازم است این است که خودت رو باور کنی. باور کنی که می‌توانی خودت فرمان یادگیری را در دست بگیری.

ما باور داریم که استفاده از شیوه‌های نوین آموزشی هم یادگیری رو لذت‌بخش‌تر و معنادارتر می‌کند، و هم به بچه‌ها یاد می‌دهد به جای این‌که مصرف‌کننده‌ی اطلاعات از پیش آماده شده باشند، توانمندی‌هایشان رو توسعه دهند و مسئله حل کنند و دانششان را از مرزهای یک کتاب یا یک کلاس یا یک معلم فراتر ببرند.

ما اعتقاد نداریم دانش‌آموزی و مهارت‌آموزی باید به طرح درس‌های آموزش و پرورش محدود باشند. ما پا رو از آن فراتر می‌گذاریم، اما طبیعتاً نمی‌توانیم این واقعیت را در نظر نگیریم که بچه‌ها باید در چارچوب آموزش رسمی کشور پیش بروند. البته باور داریم که مطالب آموزشی مشخص شده در این چارچوب رسمی و پایه‌های مختلف تحصیلی خیلی هم خوب و مفیدند. مهم این است که بچه‌ها این مطالب رو چه‌طور یاد می‌گیرند. به عنوان یک مصرف‌کننده در کلاسی خسته کننده و ناکارآمد، یا در فضایی پویا و جذاب و تعاملی و دانش‌آموز-محور که هم یادگیری رو لذت‌بخش و مؤثر می‌کند و هم در کنارش مهارت‌هایی رو در بچه‌ها تقویت می‌کند که اگر از دانشی که کسب می‌کنند مهم‌تر نباشد، قطعاً کم‌اهمیت‌تر نیست.

ما می‌دانیم بچه‌ها خودشان می‌توانند و باید دنبال منابع آموزشی مناسب بگردند و برای سؤال‌هاشون پاسخ پیدا کنند. ولی برایمان مهم است که برای بچه‌ها یک سری نمونه‌های جذاب برای هر سرفصل و موضوع درسی آماده کنیم تا به بچه‌ها در شروع این مسیر یادگیری کمک کند و به آن‌ها ک سری ایده بدهد. همین‌طور سعی می‌کنیم گام‌های لازم برای تکمیل هر درس را طوری طراحی کنیم که بچه‌ها بعد از این‌که از طریق محتوای آماده شده توسط ما، یا بهتر از آن، با جستجو و یادگیری از منابع و محتوای دیگر، برای سؤال‌هایشان پاسخ‌هایی پیدا کردند، بتوانند این پاسخ‌ها را با بقیه در فضایی تعاملی به اشتراک بگذارند و لذت به پاسخ رسیدن رو احساس کنند و ابزارهاش را یاد بگیرند. و جذاب تر از آن، بچه‌ها می‌توانند آموخته‌هایشان را در آزمایشگاه‌های آنلاین یا بازی‌های تعاملی به کار بگیرند.

البته این همه‌ی کار ما نیست. ما سعی کردیم و می‌کنیم راهکارهایمان برای امکان تعامل بیش‌تر بچه‌ها با فردی که در مسیر یادگیری کنارشان قرار می‌گیرد و به آن‌ها بازخورد می‌دهد و کمک می‌کند را بهتر و بهتر کنیم. این فرد می‌تواند یکی از والدین باشد که با یادگیری اصول اولیه و مهم نحوه‌ی تعامل مؤثر و صحیح با دانش‌آموز، در این مسیر همراهیش کند. ولی واقعیت این است که مثل هر کار دیگری، و شاید خیلی حساس‌تر از بسیاری کارهای دیگر، تعامل درست و مؤثر با فرزندان دلبندمان که می‌تواند نقشی پررنگ در آینده آن‌ها داشته باشد هم نیازمند تخصص‌هایی است که انتقال کامل و بدون اِشکالش به والدین، حتی اگر خودشان علاقه‌مند به ایفای این نقش باشند، سریع و آسان نخواهد بود. و یادمان نرود که نباید از نقش تعامل زنده و پویای بچه‌ها با هم، در محیط و تحت برنامه‌ی آموزشی مناسب، غافل شویم.

برای همین هم ما یک‌سری کلاس‌های آموزشی آنلاین درست کردیم که در آن‌ها با به‌روزترین شیوه‌های آموزشی، و با تأکید بر همه‌ی نکات آموزشی‌ای که گفتیم، معلم‌های خبره و متخصصمان در جمع‌های کوچک با بچه‌ها تعامل می‌کنند و آن‌ها را در مسیر یادگیری و توان‌مند شدن همراهی می‌کنند. برای این‌که از اهمیت محوریت و مسئولیت خود بچه‌ها در این فرآیند یادگیری غافل نشویم، حتی از این متخصصین کارآزموده آموزشی با عنوان “آموزیار” یا یاری‌دهنده در مسیر آموختن یاد می‌کنیم.

با این وجود لازم به ذکر است که الزامی به ثبت نام در این کلاس‌ها برای استفاده از منابع آموزشی مدرسه فردا وجود ندارد. بچه‌ها می‌توانند با ثبت‌نام در مدرسه و شروع درس‌های مختلف، بدون هزینه از منابع و شیوه‌های آموزشی مدرسه – به صورت خودمحور – بهره‌مند شوند. البته ما با توجه به مزایای متعددی مثل احاطه کامل آموزیار به مطالب آموزشی و بسیار مهم‌تر از آن، آگاهی کامل از شیوه‌ی مناسب همراهی بچه‌ها در یادگیری بدون ایجاد اخلال در پروسه‌ی یادگیری با محوریت و مسئولیت بچه‌ها، و همین‌طور امکان تعامل بیش‌تر و مؤثرتر و لذت‌بخش‌تر بچه‌ها با آموزیار و با هم در این کلاس‌ها، ثبت نام و حضور در کلاس‌های آموزشی را به شدت توصیه می‌کنیم.