راهکارهایی برای استفاده‌ از تلفن‌های همراه و رسانه‌ها برای دانش‌آموزان

با تعطیلی جهان در دوران کووید-19سبک آموزش هم در دنیا متفاوت شد. والدین در سرتاسر دنیا برای سرگرم کردن کودکان‌شان و به حداقل رساندن آسیب‌های قرنطینه، به ابزارها و اپلیکیشن‌های آنلاین متوسل شدند. به تبع آن در این دوران، کودکان نیز وابستگی بیشتری به تلفن‌های همراه و اپلیکیشن‌های آنلاین پیدا کرده‌اند و برای گذارندن روزهای ملال‌آور خود در خانه، ساعت‌ها به صفحه نمایشِ تلفن همراه خود خیره شده و در آن می‌چرخند. استفاده مفرط از تلفن‌های همراه در دوران پاندمی، موجب کاهش مدت زمان بازی‌های خلاقانه کودکان، کاهش ارتباطات آن‌ها با خواهر و برادر و والدین‌شان و نیز کاهش فعالیت‌های بدنی و فیزیکی آن‌ها شد. این موضوع بر ما پوشیده نیست که استفاده مداوم و مفرط کودکان از تلویزیون و رسانه‌های مختلف، موجب تأثیرات منفی بر رفتار و شیوه‌ی زندگی آن‌ها خواهد شد؛ برای مثال، تمایل به غذاهای ناسالم و فست‌فودها، بروز رفتارهای پرخاشگرانه و حتی ایجاد اختلالاتی در تکلم کودکان و تأخیر در رشد زبانی و لغتی آن‌ها!
برای حفظ سلامت سمعی-بصری دانش‌آموزان، باید استفاده‌ی صحیح از رسانه‌ها و تلفن‌های همراه به آن‌ها آموزش داده شود تا آن‌ها یاد بگیرند که باید استفاده از ابزارهای الکترونیک را کنترل نموده و استفاده‌ای معقول از این ابزار کنند، به گونه‌ای که تأثیر منفی بر درس، زندگی روزانه و زمان استراحت آن‌ها نگذارد. کنترل استفاده دانش‌آموزان از ابزارهای الکترونیک، باید با توجه به رده سنی و نیازهای تحصیلی و فردی آن‌ها صورت گیرد. والدین و دانش‌آموزان، می‌بایست با همکاری با یکدیگر، مدت زمان خاصی در طول شبانه روز را برای استفاده دانش‌آموزان از ابزارهای الکترونیک مانند تلفن‌های هوشمند، تلویزیون و اینترنت انتخاب و تعیین نموده و با کمک یکدیگر به این زمان‌بندی پایبند بمانند. برای تأثیر بیشتر این روش بر روی دانش‌آموزان، بهتر است که والدین نیز استفاده از رسانه‌ها را برای خود محدود به زمان‌های مشخصی در طول روز کنند.
توصیه‌هایی به مادران برای آموزش خانگی به دانش‌آموزان :
والدین از برخی از ابزارهای الکترونیکی مدارس مانند اپلیکیشن‌های تلفن همراه و کاربرگ‌های مختص هر دانش‌آموز برای آموزش دانش‌آموزان در خانه استفاده کنند. والدین همچنین می‌توانند برای نزدیک کردن فضای خانه به کلاس درس، بر روی دیواری از خانه خود تخته وایت برد نصب کنند و با استفاده از آن، به کودکان‌شان آموزش دهند. کودکان نیز از آن تخته وایت برد خانگی برای انجام تمرینات خود بهره می‌برند. از طریق اپلیکیشن‌های آنلاین، والدین و معلمان می‌توانند با یکدیگر در ارتباط بوده، تجربیات خود را با یکدیگر به اشتراک گذاشته و حمایت‌ها و کمک‌های عاطفی از یکدیگر دریافت کنند.
«نکاتی برای والدین برای تسهیل یادگیری کودکان در منزل»
از دوران همه‌گیری کرونا، والدین متوجه نقش جدید خود برای کودکان در خانه شده‌اند؛ آن‌ها اکنون معلم کودکان‌شان هم محسوب می‌شوند! در ادامه به 6 نکته برای کمک به والدین برای تسهیل روند آموزش کودکان‌شان در خانه اشاره خواهیم کرد:
1-با مدارس کودکان و معلمان آن‌ها در ارتباط باشید.
2-منابع و روش‌های آنلاینی به عنوان مکملی برای آموزش‌های خود بیابید؛ مانند درس‌های آموزشی آکادمی فردا. این امر تأثیر بسزایی در یادگیری کودکان می‌گذارد.
3-به دنبال برنامه‌های آموزشی تأیید شده و کاربردی برای آموزش در خانه باشید.
4-حتما یک برنامه درسی و آموزشی خلاق، روتین و قابل انعطاف برای آموزش روزانه کودکان در خانه طراحی کنید.
5-حتماً به نیازهای کود‌کان خود و با توجه به رده سنی خاصی که دارند توجه کنید و برنامه آموزشی آن‌ها را متناسب با این موارد طراحی کنید.
6-از روش‌هایی استفاده کنید که آموزش را مفرح‌تر و جذاب‎‌تر بنماید.

تقویت روابط والدین و کودکان با بازی‌های آنلاین:
در بازی‌های آنلاین ‍‎‎والد-فرزندی تعاملی صمیمانه و در راستای اهداف آموزشی ایجاد می‌شود. این بازی‌ها ضبط شده و قابل اشتراک گذاری با سایر والدین نیز است. برای ایجاد و طراحی این بازی‌ها، از معلمان و ویدیوهای آکادمی فردا کمک بگیرید. در آکادمی فردا ویدیوها به گونه‌ای طراحی و ضبط شده‌اند که الگوهای رشد و یادگیری ذهنی، بدنی و فردی کودکان در آن موردتوجه قرار بگیرد.
«نکاتی برای معلمان کودکان نوآموز»
معلمان کودکان نوآموز، در روش‌ تدریس وارونه می‌بایست از طریق تلفن‌های هوشمند، اینترنت و ویدئو کنفرانس‌ها به والدین کودکان کمک کنند. معلمان در طراحی این دوره‌ها، باید به قابلیت اجرایی آن‌ها در خانه و توسط والدین توجه نمایند. همچنین معلمان باید در تعاملی مداوم با والدین نوآموزان بوده و به آن‌ها کمک نمایند تا در آموزش‌های خانگی، بازی و یادگیری را با یکدیگر تلفیق کنند و همواره خود را در جایگاه فرزندان‌شان قرار داده و از دید آن‌ها به آموزش بنگرند. به علاوه معلمان با والدین در ارتباط باشند و روش‌های آموزشی متناسب با شرایط خانه و شرایط خاص هر کودک ارائه دهند. والدین نیز همواره باید خود را برای مواجهه با چالش‌های غیرمنتظره آماده کرده و انتظارات خود از کودکان نوآموز را منطقی کنند.

نوشته های مرتبط